Nazorg instructies PMU

 • 01.

  Vooraf aan de behandeling:

  - Vul en onderteken het toestemmingsformulier.

  - Neem geen drugs/alcohol of bloedverdunners.

 • 02.

  Na de behandeling:

  - Probeer niet aan het behandelde gebied te zitten en maak deze zo min mogelijk nat tot dat alle korstjes er af zijn. 

  - Voelt de huid onprettig of te trekkerig? Smeer dan een heel dun laagje pure vaseline op het behandelde gebied. Breng dit aan met een schoon wattenstaafje. Wij adviseren dit zo min mogelijk te doen. Het is belangrijk dat je de korstjes met rust laat. 


  Alleen bij PMU lippen: 

  - Begin vanaf de volgende dag met het invetten van de lippen met pure vaseline met behulp van een wattenstaafje. Een dun laagje is voldoende maar voorkom dat de lippen uitgedroogd raken. Dit herhaal je dagelijks totdat alle korstjes er vanaf zijn.

  - Het is belangrijk dat je de korstjes met rust laat. Je mag er niet aan zitten, krabben of de korstjes verwijderen.

  - Let op met pittig eten en drink met behulp van een rietje.

  - Wij adviseren om de lippen zoveel mogelijk rust te geven, totdat alle korstjes eraf zijn. Let dus op met al het lip contact.

 • 03.

  De eerste 14 dagen:

  - Mag je niet naar de sauna, het zwembad of de zonnebank.

  - Mag je niet sporten/zweten.

  - Mag er zo min mogelijk watercontact zijn.

  - Mag je geen make-up aanbrengen

 • 04.

  De eerste 21 dagen:

  - Mag je jouw wenkbrauwen en wimpers niet laten verven. 

  - Wanneer je 2 weken voor of 4 weken na de behandeling naar de schoonheidsspecialiste gaat is het belangrijk om aan te geven dat je permanente make-up hebt of laat zetten. Dit i.v.m. de zuren in bepaalde beauty producten. Wanneer je een peeling laat uitvoeren, is het belangrijk dat het gebied waar de permanente make-up zit of komt wordt vermeden.

 • 05.

  Advies:

  - Wij adviseren te allen tijden de PMU in te smeren met factor 50+ wanneer je deze blootstelt aan zonlicht.

  - Voor een blijvend, optimaal resultaat adviseren wij om elk jaar een touch up te laten uitvoeren.


  Fillers/botox:

  - Er moet minimaal 4 weken tussen een filler injectie en de lip pigmentatie behandeling zitten. Welke behandeling eerst uitgevoerd wordt maakt niet uit. Beide is mogelijk en heeft geen effect op het eindresultaat van de lip pigmentatie.

 • 06.

  Helingsproces:

  - De eerste week na de behandeling zullen de wenkbrauwen erg intens en donker worden. Dit komt door de korstjes die zich op de wenkbrauw gaan vormen.

  - Het is belangrijk dat je de korstjes met rust laat. Je mag er niet aanzitten, krabben of de korstjes verwijderen.

  - Zodra de korstjes er vanaf zijn zal er nog maar weinig zichtbaar zijn van het pigment. Het lijkt dan net of het pigment niet goed gepakt heeft.

  - Het pigment heeft zeker 3 tot 6 weken nodig om vanuit de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen. Na 3 weken zal het pigment en de vorm weer zichtbaar worden.

  - Wij adviseren om altijd de (kosteloze) nabehandeling door ons te laten uitvoeren. Dit gebeurd tussen 6-10 weken na de eerste behandeling. In verband met littekenweefsel is het niet mogelijk om eerder dan 6 weken een nabehandeling te laten uitvoeren.

  - Heb je 12 weken na de eerste behandeling nog geen nabehandeling uit laten voeren? Of ben je nog niet tevreden? Dan kan je ervoor kiezen om een bijwerkingsafspraak uit te laten voeren. Deze kosten zijn voor jezelf. Een bijwerkingsafspraak is mogelijk tot max. 20 weken na de eerste behandeling.

  - Wil je jouw wenkbrauwen na 20 weken opfrissen of nog laten bijwerken, dan dien je een touch-up te boeken.

 • 07.

  Richtlijnen:

  Het verschilt per persoon hoe lang het pigment zichtbaar blijft. (Semi) permanente make-up blijft langer zichtbaar bij een droge huid en zal bij een vette huid sneller vervagen.

  - Vette huid tot zeer vette huid: 6-12 maanden

  - Normale huid tot vette huid: 12-18 maanden

  - Droge huid tot zeer droge huid: 18-24 maanden